top of page
  • Yazarın fotoğrafıgraficci

Eskimiş Ahşap Zemin Nasıl Yenilenir ?

Ahşap zeminlerinizi elden geçirirken bazı detaylara dikkat etmek lazımdır. Ahşap zeminlerin yenilenmesinde en fazla başvurulan yöntem yağ ile yenileme yöntemidir. Bu uygulamada daha çok aşınmış parke ve zemin yüzeylerinin iyileştirilmesi amacı vardır. İlk olarak, aşınan ve zarar gören yüzeyler dikkatlice tespit edilmektedir. Bu tespit edilen sorunlu kısımların etraflarına bir bant çekerek belirginleştirebilirsiniz.



İnce bir su zımparası alarak bu yüzeyleri yavaşça zımparalayın. Bu işlemi yaparken dikkat edilmesi gereken husus ahşap zeminin damar yönüne doğru zımpara yapılmasıdır. Sonrasında içerisinde balmumu ihtiva eden, yağ ve sentetik polimer özü barındıran cilayı bu yüzeylere uygulayarak zeminin bu sıvıyı emmesini ve kurumasını bekleyin. Çok fazla malzeme ve zaman gerektirmeyen bu yöntem sayesinde uygun fiyatlara mal olacak şekilde ahşap zemininizi yenilemiş olursunuz.




Sistre Cila ile Yenileme

Ahşap zemin nasıl yenilenir sorusunun bir diğer cevabı ise sistre cila işlemidir. Eski bir parkede cilalama işlemi yapılacak ise öncelikle zeminde bulunan eski cilanın bu iş için üretilen özel bir solüsyon ile çıkarılması gerekebilir. Sistre ve cilalama işleminde eski cilayı temizlemek için sistre makinesi, köşe ve kenar hatları için spiral makinesi, el zımparası, parkelerin ara boşlukları kapatmak için macun çekilmesi, cilanın sürüleceği fırça, su bazlı ya da pinoteks boya, astar, vernik ve spatula gibi araçlar gerekecektir. Uygulama alanı zımparalanır, temizlenir, boya yapılır ve ahşaplar cila ile işlem tamamlanır.

Bu işlem en etkili yöntem olmakla beraber zahmetli ve masraflı bir yöntemdir. Usta kalitesi, kullanacağınız malzemelerin kalitesi ve sistre cila yapılacak alanın büyüklüğü de ek olarak bir maliyete neden olacaktır.




109 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page